Contextuele Begeleiding              Ontmoeten we vaker doen             Jelly Donkers

Jelly Donkers

Jelly Donkers

Mijn naam is Jelly Donkers, geboren in 1970 en wonend in Nuenen.

Al ruim 20 jaar werkend in het voortgezet onderwijs, heb ik jongeren ontmoet die met hun gedrag iets wilden vertellen dat in eerste instantie door hun omgeving niet gezien werd. Deze jongeren probeerden met hun gedrag een dieper liggende kwestie zichtbaar te maken in de hoop dat ze inderdaad gezien zouden worden en er naar hen geluisterd zou worden.

Als intern begeleidster in het middelbaar onderwijs spreek ik met veel van deze jongeren en kijk naar wat hen bezig houdt. Samen werken we eraan om hun leven weer meer in balans te krijgen.

Gedrag van mensen interesseert me. Gedrag heeft, volgens mij, altijd een achterliggende reden en het is boeiend om te onderzoeken wat mensen beweegt. Dit is één van de redenen dat ik in 2012 gestart ben met de Masterstudie "Special Educational Needs" (SEN) om meer inzicht te krijgen in diverse soorten gedrag en om meer handvatten te krijgen om jongeren met verschillend gedrag beter te begeleiden.

Na deze opleiding wilde ik nóg meer weten over de achterliggende redenen van gedrag. Daarom startte ik in 2018 met de opleiding "Contextuele Leerlingbegeleiding", welke een mooie aanvulling en verdieping is op de Master SEN. Heel veel gedrag blijkt te verklaren vanuit het gezin van herkomst en ditzelfde gezin van herkomst blijkt vaak een hulpbron te zijn om weer balans te vinden in het leven.

Mensen, en specifiek jongeren, fascineren me en in de ontmoeting met hen wil ik graag helpen om de eventuele disbalans in hun leven te herstellen.

Wat anderen over mij zeggen:

Kwaliteiten van Jelly DonkersOpleidingen:

  • Contextuele Leerlingbegeleiding
  • Contextuele Methodieken
  • Master SEN, expertise gedrag en begeleiding
  • Practitioner Beeldbegeleiding/BeeldcoachInfo
Instagram
LinkedIn