Contextuele Begeleiding              Ontmoeten we vaker doen             Jelly Donkers

Blog

20.05.2024

Zorg goed voor jezelf!

Dank je wel Iris.jpgDe eindexamens zijn begonnen. De jongedame die ik sinds vorig jaar begeleid in verband met haar onzekerheid en faalangst wilde nog een laatste gesprekje, want de paniek sloeg toch weer een beetje toe. Na even met elkaar gesproken te hebben en de feiten in kaart gebracht te hebben, was ze zich weer bewust van wat ze allemaal al wél als voorbereiding had gedaan en dat ze al heel veel leerstof wél beheerst. Ze begon te glimlachen en zei zoiets van “Nou kan ik er weer met motivatie en een positieve gedachte tegenaan”. Dus we beëindigden het gesprek.

Voordat ze ging, zei ze: “Maar mevrouw, ik ben u natuurlijk ook niet vergeten!”, en haalde een kaart en een doosje chocolade bloemetjes uit haar tas. De inhoud van de kaart ontroerde me en samen moesten we een traantje laten. Er stond, naast een heel lief bedankje, ook nog een boodschap voor mij. Namelijk dat ik goed voor mezelf moet zorgen want dat ik dat ook altijd tegen haar zeg. Dit raakte me diep. Niet alleen zie ik haar om wie ze is, maar zij ziet ook mij als de persoon wie ik ben en waar ik soms tegenaan loop.

Wat is het toch speciaal om een tijd met zo’n mooie jongere op te mogen trekken en elkaar echt te mogen ontmoeten. Dat moeten we vaker doen!

Jelly - 10:36 | Een opmerking toevoegen


Info
Instagram
LinkedIn